Aktualności: Serdecznie zapraszam wszystkich do mojej watahy psów! Jestem Akkarin - Alpha. Przyjmę każdego psa.
Most na rzece.
http://www.google.pl/imgres?q=most+na+r … ,s:0,i:122
Wszedłem. Zdjąłem koszulę i wskoczyłem do wody. Zanurkowałem.
(koszula: http://www.google.pl/imgres?q=piracka+k … 4,s:0,i:96 )
Weszłam.Usłyszałam myśli pływającego Akkarina.Stałam się niewidzialna i usiadłam przy brzegu.
Zanurkowałam i znalazłam Akkarina.Tuż przed jego nosem stałam się widzialna i wypłynęłam na powierzchnię.Myślałam,że może się przestraszy.
Pływając pod powierzchnią wody, myślałem o swoim trudnym dzieciństwie. Wyczułem, że ktoś znów przegląda moje myśli. Ustawiłem się w wodzie tak, jakbym stał i wytworzyłem pod swoimi nogami dysk lewitacyjny. Uniosłem się na nim na poziom Barcy.
-Witaj Barco.
-Witaj,Akkarinie.-powiedziałam,nie mając możliwości ukłonienia się,gdyż byłam w wodzie.-Wybacz,że znów przejrzałam Twoje myśli,to był.o niechcący.Nie zawsze mogę nad tym panować.
-Rozumiem cię, Barco. Na szczęście nie myślałem o niczym niebezpiecznym, ale było by lepiej, gdybyś nauczyła się nad tym panować. Umiem ukrywać swoje myśli, ale są takie momenty, że nie da się tego robić. Aby wytworzyć dysk lewitacyjny potrzeba koncentracji i wprawy. Prosiłbym, żeby to się więcej nie powtórzyło. - wylądowałem na moście.
-Oczywiście,nauczę się tego.Tę moc mam od niedawna,to dlatego nie umiem nad tym panować.
-Chciałabym nauczyć się niektórych czarów,magii.Znasz może jakieś łatwe zaklęcia?
-Dziękuję. W Sachace poznałem coś, o czym nie powinien wiedzieć nikt, nawet ja. Ty pewnie nie masz takich problemów jak ja, aczkolwiek nie powinno się czytać czyichś myśli bez zgody właściciela umysłu. Tylko ja (jestem magiem, a żaden mag tego nie potrafi) umiem przeczytać czyjeś myśli na odległość 600 km oraz bez czyjejś zgody. Tak, mogę cię czegoś nauczyć, ale pod warunkiem, że nigdy nie będziesz czytała mi myśli, chyba, że ci rozkażę.
-Aha.
(wracam za jakieś pół godziny)
-Przyrzekasz? Inaczej cię nie nauczę. Aczkolwiek może cię nauczyć ktokolwiek z mojej Watahy bez tego przyrzeczenia.
(Ok)
-Przyrzekam.
(już jestem,szybki obiad xD)
-Dobrze. Kiedy chcesz zacząć?
()
-Jeśli można,to od teraz.-uśmiechnęłam się.